Senioři dovezli z Budapešti zlato, stříbro i bronz

Deset medailí z mezinárodního sportovního klání v Maďarsku přivezl koncem srpna domů tým porubských seniorů. V jedenáctém ročníku Seniorolympiády se naši senioři utkali s družstvy Chorvatů, Slováků a Maďarů v pěti sportovních disciplínách – bowlingu, šipkách, stolním tenise, tenise a plavání.
Senioři dovezli z Budapešti zlato, stříbro i bronz

„Letošní Seniorolympiáda měla tradičně vysokou úroveň a skvělé zázemí. Nejen že jsme si skvěle zasportovali, ale navázali jsme řadu nových kontaktů i přátelství,“ říká Eduard Osuchowski, který se sportovních her účastnil už šestým rokem.

Maďarští pořadatelé letos zajistili seniorům při jejich třídenním pobytu nejen sportovní program, ale také prohlídku zajímavých míst Budapešti a kulturní večer s vystoupením předních pěvců maďarské operety.

„Sportovní soutěže dříve narozených se už léta těší mezi našimi seniory velké oblibě a řada z nich se jich účastní každý rok. Porubský tým, reprezentující náš obvod, patří pravidelně k favoritům této soutěže,“ říká starosta Lumír Palyza.

Mezinárodní sportovní hry pro seniory se poprvé konaly v roce 2002. Jejich iniciátorem bylo slovenské město Košice. V průběhu posledních deseti let se her pravidelně účastnili senioři z České republiky, Slovenské republiky a Maďarska, do některých ročníku se zapojily i seniorské týmy z Chorvatska a Polska. Loňský jubilejní desátý ročník hostila Poruba, v příštím roce se sportovní klání odehraje v Košicích.