V Porubě přibude posilovna v přírodě i balancovací deska

Na další posilovnu v přírodě se mohou těšit zájemci o aktivní trávení volného času v Porubě. Od letošního podzimu díky realizaci projektu „Dobře vím, proč se nenudím“, využijí návštěvníci Centra volného času na Vietnamské ulici pět nových cvičebních prvků. Další novinkou bude balancovací deska ve sportovním areálu u Základní školy na Ukrajinské ulici. Tuto skupinovou houpačku, která prověří schopnost udržet rovnováhu, může najednou otestovat až 12 zájemců.
V Porubě přibude posilovna v přírodě i balancovací deska

Na realizaci projektu poskytlo v rámci prevence kriminality město Ostrava ze svého rozpočtu částku 220 tisíc korun. Městský obvod Poruba se podílel částkou 80 tisíc korun. „Neustále se snažíme zatraktivnit areály navštěvované veřejností a nabídnout lidem všech věkových kategorií možnost sportovního vyžití bez finančních nároků,“ říká místostarosta Jan Dekický. Jak dodává, v obvodu už funguje od loňského roku posilovna v přírodě v zahradě Centra volného času na ulici O. Jeremiáše.  Tento sportovní areál je hojně využíván nejen dětmi a dospívajícími, ale také seniory.

Balancovací deska v areálu Základní školy na Ukrajinské ulici by měla projít zatěžkávací zkouškou hned po svém uvedení do provozu. „Na podzim plánujeme soutěž družstev v udržování rovnováhy, kdy by jednotlivé kolektivy dětí z porubských základních a středních škol vyzkoušely novou sportovní atrakci,“ uvádí Dekický.

Posilovna v přírodě není zdaleka jedinou možností, jak trávit v Porubě aktivně volný čas. Návštěvníci Centra volného času na ulici O. Jeremiáše mohou navštívit posezení s altánkem a zahradními krby ke grilování, zahrát si ping-pong, minigolf, ruské kuželky nebo si zapůjčit koloběžku pro děti. Sportovní vyžití nabízí také řada multifunkčních sportovních areálů přístupných veřejnosti či skatepark u biskupského gymnázia na ulici K. Pokorného.