Mateřské centrum slaví 9. narozeniny

Oslavu 9. výročí svého otevření pořádá ve čtvrtek 6. září Mateřské centrum Krteček, které sídlí v budově Základní školy na ulici J. Valčíka. Rodiče mohou se svými dětmi přijít dopoledne od 8:30 do 12:00 hodin, odpoledne pak od 14:30 do 17:00 hodin.

Mateřské centrum slaví 9. narozeniny

Centrum slouží maminkám na rodičovské dovolené a jejich dětem od kojeneckého do předškolního věku. Jeho cílem je nabídnout nejen bezpečný prostor pro hry a aktivity, ale poskytnout možnost navázání sociálních kontaktů. Pro nejmenší návštěvníky pravidelně připravuje zajímavé programy, které napomáhají rozvoji jejich psychomotorických dovedností. Aktuálně se maminky mohou přihlásit do Klubu kojenců, kurzu přátelské přípravy k porodu či do projektu Podaná ruka, který zajišťuje komplexní podporu pracovní integrace těhotných žen a matek malých dětí

Centrum je otevřeno každý všední den v dopoledních i odpoledních hodinách a je přístupné za symbolické vstupné. Provoz je založen na principu dobrovolnosti a vzájemné výpomoci, proto se do přípravy programů může zapojit prakticky každý. Návštěvníkům nabízí nejen řadu cílených aktivit, ale i vypůjčení knížek a publikací zaměřených na vývoj dítěte, besedy s odborníky z řad lékařů, psychologů, pedagogů či právníků.