Uzavření lesních cest směrem do Krásného Pole

Příznivci cyklistiky se ještě letos dočkají nové stezky, která spojí ostravské městské obvody Poruba a Krásné Pole. Porubské radnici se podařilo získat dotaci z evropských peněz, díky níž rozšíří síť cyklostezek a vybuduje trasu Q. Ta povede od Studentské ulice v Porubě k Hvězdárně a planetáriu Johanna Palisy v Krásném Poli. První cyklisté by se po ní mohli projet začátkem října. Během výstavby budou lesní cesty pro veřejnost uzavřeny.

Uzavření lesních cest směrem do Krásného Pole

Cyklisté se na stezku napojí u vysokoškolských kolejí poblíž autobusové zastávky, pak budou pokračovat po zelené turistické trase a po asi 90 metrech na křižovatce lesních cest zamíří směrem k brodu. Poté vystoupají na rozhraní lesa s polem, pojedou podél lesa, až se opět napojí na zeleně značenou turistickou trasu. Závěrečný úsek cyklotrasy k hvězdárně v Krásném Poli povede po asfaltové lesní cestě,“ popsal nově budovanou stezku místostarosta městského obvodu Poruba Petr Mihálik. Celková délka cyklotrasy Q bude necelé dva kilometry, z toho bude zhruba půl kilometru nově vystavěno. Zbývající část stezky povede po stávajících komunikacích, na nichž radnice nechá umístit nové dopravní značení. Po dobu výstavby je provoz na lesních cestách, které jsou součástí cyklostezky, uzavřen. Pro pěší na trase vedoucí po zelené turistické značce bude vymezen pruh v souběhu s  cyklostezkou „A“ směrem od Studentské ulice. Začátek úpravy, křižovatka lesních cest i konec úpravy lesní cesty budou ohraničeny zábranou s vyznačením zákazu vstupu na staveniště.

Projekt je spolufinancován Evropskou unií – Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Moravskoslezsko 2007-2013. Část finančních prostředků poskytne také statutární město Ostrava.