Porubané diskutovali o revitalizaci zeleně

Diskuzní veřejné fórum, na kterém se zájemci mohli dozvědět o aktivitách porubské radnice v oblasti péče o zeleň, uspořádala radnice koncem října v předsálí Domu kultury Poklad.

Porubané diskutovali o revitalizaci zeleně

„Díky schůzkám s veřejností, které organizujeme pravidelně, mohou občané spolurozhodovat o podobě projektů a připomínkovat záměry obvodu v oblasti ochrany životního prostředí, dopravy, výstavby a rozvoje,“ říká místostarosta Petr Jedlička.

Městský obvod Poruba je už čtvrtým rokem zapojen do projektu místní Agenda 21, který za účasti občanů, neziskových sdružení i soukromých organizací zavádí principy trvale udržitelného rozvoje do praxe. Zásadní aktivitou městského obvodu v oblasti místní Agendy 21 byla tvorba Strategického plánu udržitelného rozvoje. Jde o obsáhlý návod pro dlouhodobý rozvoj Poruby, který je opřený o analýzu silných a slabých stránek městského obvodu, zohledňuje také možné příležitosti a hrozby. Městský obvod Poruba byl v rámci městských částí či obvodů druhým v České republice, který tento významný dokument vytvořil.