Sedm desítek seniorů slavilo svůj svátek

V sále Domu s pečovatelskou službou na Průběžné ulici dnes odpoledne nezůstalo jediné místo neobsazené. Sedm desítek Porubanů sem přišlo oslavit Mezinárodní den seniorů, který si svět tradičně připomíná právě 1. října. Kulturní centrum Poruba pro návštěvníky připravilo společenský program, jehož vyvrcholením bylo vystoupení souboru Novobělské babičky.

Sedm desítek seniorů slavilo svůj svátek

 „Tolik hostů jsme tu na žádnou akci snad ještě neměli,“ neslo se areálem Domu s pečovatelskou službou na Průběžné ulici. Už od brzkého odpoledne sem přicházely skupinky starších lidí, kteří se těšili na společnou oslavu, dobré pohoštění a kulturní program. Nakonec do areálu zavítalo sedm desítek seniorů a ti zcela obsadili společenskou místnost. Hosty pozdravil a program zahájil místostarosta městského obvodu Poruba Jan Dekický. „Jsem mile překvapený, kolik lidí si našlo na tuto akci cestu a věřím, že se z oslav dne seniorů stane u nás v Porubě tradice. Chtěl bych při této příležitosti poděkovat Kulturnímu centru Poruba, které v letošním roce poskytuje našim seniorům komplexní nabídku vzdělávacích a kulturních aktivit, které jsou této věkové skupině přístupné zdarma, “ uvedl.

Hlavním tahákem oslav bylo vystoupení Novobělských babiček, hudebního souboru z Ostravy-Nové Bělé. Jejich věkový průměr je jednasedmdesát let a pěvecký sbor založily před sedmi lety. Od té doby nechybějí téměř na žádné kulturní akci a jsou na roztrhání. Ročně zvládnou až šedesát vystoupení a kalendář mají plný až do Vánoc. Jejich pásmo sklidilo obrovský potlesk a senioři se výborně bavili.