Lesní cyklostezka už je v provozu

Do cykloturistických map se v Ostravě zapisuje další stezka. Fandové ekologického dopravního prostředku s vlastním pohonem se dočkali nové trasy, která spojila městské obvody Poruba a Krásné Pole. Vybudovala ji porubská radnice, které se na realizaci projektu podařilo získat dotaci z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Stezka měří necelé dva kilometry a přišla na zhruba 1,5 milionu korun.

Lesní cyklostezka už je v provozu

 Logo

„Trasa vede oblíbenou lokalitou lesoparku Myslivna až k hvězdárně Johanna Palisy. Využívá přitom úseky stávajících turistických  a lesních cest, které lidé využívají k procházkám přírodou. Cyklisté se na stezku napojí u vysokoškolských kolejí, pokračují po zelené turistické trase a na křižovatce lesních cest zamíří k brodu. Poté na ně čeká mírné stoupání na rozhraní lesa s polem, až se opět napojí na zeleně značenou trasu. Závěrečný úsek k hvězdárně absolvují po asfaltové lesní cestě,“ popsal stezku místostarosta městského obvodu Petr Mihálik.

Jak dodal, z celkové délky dvou kilometrů vystavěla radnice zhruba čtvrtinu, k vybudování větší část stezky využila původního terénu a pouze jej osadila novým dopravním značením. Za realizaci zaplatil obvod zhruba 1,5 milionu korun. Finance získal z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Moravskoslezsko 2007-2013, částečně pak z rozpočtu statutárního města Ostravy. Městský obvod nyní nabízí cyklistům přibližně osmnáct kilometrů tras.