Lidé by v Porubě chtěli lezeckou stěnu a labyrint

Inspirující nápady vzešly z ankety, kterou uspořádala pro veřejnost porubská radnice. Jejím cílem bylo zjistit názory obyvatel obvodu na možnosti volnočasového vyžití. Anketa byla součástí projektu prevence kriminality „Dobře vím, proč se nenudím“. Na otázky týkající se hodnocení nabídky sportovišť a dalších zařízení odpovědělo 135 respondentů starších dvanácti let.

Lidé by v Porubě chtěli lezeckou stěnu a labyrint

„Většina ohlasů byla pozitivních a Porubané jsou podle ankety s nabídkou sportovišť spokojeni, což nás samozřejmě těší. V anketě jsme dali prostor i jejich návrhům na zlepšení a doplnění naší nabídky volnočasových aktivit. Našly se mezi nimi i zajímavé a z pohledu našich možností uskutečnitelné nápady. Patří mezi ně instalace horolezecké či tenisové stěny, výstavba florbalového hřiště nebo venkovního labyrintu. Jiné, jako například aquapark, se pravděpodobně z finančních důvodů realizovat nebudou,“ uvedl místostarosta Jan Dekický, který přijal některé z vylosovaných výherců a předal jim hodnotné ceny. Z doručených anketních lístků byli vylosováni pan Harendačík, Helena Kovaříková, Adam Krištof, Jiří Kurtin a Julie Vilkošová.

Rozsáhlý projekt „Dobře vím, proč se nenudím“, jehož byla anketa součástí, se porubské radnici podařilo uskutečnit díky dotaci ve výši 220 tisíc korun z rozpočtu města Ostravy, městský obvod doplatil ze svých zdrojů 80 tisíc korun. Za tyto peníze radnice například nakoupila posilovací stroje do venkovní posilovny v přírodě či balancovací desku do areálu multifunkčního hřiště. „Neustále se snažíme zatraktivnit areály navštěvované veřejností a nabídnout lidem všech věkových kategorií možnost sportovního vyžití bez finančních nároků. Smysluplné trávení volného času je důležitým faktorem v minimalizování nežádoucích patologických jevů ve společnosti, spojených většinou s pácháním trestné činnosti,“ dodal Dekický.