Radnice ocenila vítěze soutěže Poznej Porubu

Ocenění za úspěch v šestém ročníku soutěže Poznej Porubu převzali v obřadní síni porubské radnice tři nejlepší týmy žáků místních základních škol. Historicko-geografickou soutěž každoročně organizuje Základní škola na ulici Ľ. Štúra. První i třetí příčku letos obsadily týmy pořádající školy, druhé místo vybojovali žáci ze Základní školy na ulici J. Valčíka. Ceny vítězům předal starosta Lumír Palyza spolu s Alešem Matouškem, ředitelem Základní školy na ulici Ľ. Štúra a pedagogem Ludvíkem Uhrovičem.

Radnice ocenila vítěze soutěže Poznej Porubu

Soutěže se letos zúčastnilo 12 družstev ze 7 porubských základních škol a víceletých gymnázií. „Letošní ročník byl zaměřen na čtenářskou gramotnost a akce, které se pravidelně konají v našem městském obvodu. Žáci mimo jiné řešili kviz z historie městského obvodu, na mapě vyhledávali zajímavá místa a museli se zorientovat v historických textech,“ uvedl organizátor soutěže Ludvík Uhrovič.

„Jsem rád, že pedagogové našli atraktivní způsob, jak žáky motivovat k zájmu o místo, ve kterém žijí. Znalosti soutěžících dokazují, že jim není lhostejné, kde vyrůstají,“ uvedl starosta Lumír Palyza, který dětem předal poháry i věcné ceny.