Finanční podpora ekologických aktivit

Městský obvod Poruba poskytuje i letos účelové dotace občanským sdružením, neziskovým a jiným organizacím, které se zabývají aktivitami v oblasti životního prostředí.

Finanční podpora ekologických aktivit

Obvod peníze poskytuje každoročně a to především na nejrůznější edukativní projekty s ekologickou tematikou. „V loňském roce jsme podpořili například projekt Nejlepší učitel je dobrý příklad, kde se žáci základních škol vyjadřovali k možnostem zlepšení vybraných veřejných prostranství, v rámci projektu Zahrada plná života jsme umožnili opravu skleníku v areálu základní školy, peníze získaly i nejrůznější environmentální organizace. Žijeme ve městě, které se potýká se špatným ovzduším, a každý počin, který povede ke zvýšení ekologického povědomí našich občanů, je pro nás velmi důležitý,“ uvedl místostarosta Petr Jedlička.

Organizace mohou žádat o dotace ve dvou tematických okruzích. Okruh Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta je určen pro podporu projektů zaměřených na děti a mládež v městském obvodu Poruba, vytváření, zdokonalování či vydávání informačních programů, systémů nebo publikací, internetových prezentací a dalších vzdělávacích programů. Druhým okruhem je Podpora činnosti environmentálně orientovaných nevládních neziskových organizací.

Žádosti o účelové dotace lze podat od 20. února  do 29. března. Bližší informace poskytnou pracovníci oddělení životního prostředí porubské radnice na telefonním čísle 599 480 620. Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu městského obvodu Poruba jsou zveřejněny na webových stránkách www.moporuba.cz, sekce Občan, odkaz Účelové dotace a granty.