Pohotovost v Porubě končí

Městská nemocnice Ostrava od 1. března najíždí na efektivnější systém poskytování Lékařské pohotovostní služby. Součástí je i zrušení pohotovosti v Porubě.

Pohotovost v Porubě končí

Lékařská pohotovostní služba funguje v Porubě v ambulanci na ulici Bohuslava Martinů. Od 1. března se přesune do centra na Varenskou ulici. „Pohotovost v Porubě není příliš využívána, návštěvnost se v pracovních dnech pohybuje v řádech jednotek pacientů. Ambulanci na Varenské ulici naproti tomu vyhledávají pacienti ve vyšším počtu,“ uvedla mluvčí městské nemocnice Darina Majková.

„Pro pacienty bude mít nově nastavený systém bezesporu tu výhodu, že lékaři na pohotovosti zpravidla posílají  nemocné ke specializovaným vyšetřením. Teď budou mít veškerou péči pod jednou střechou v areálu Městské nemocnice Ostrava,“ dodala.

Obyvatelé Poruby se nemusejí bát, že by se v případě potřeby nedočkali pomoci. „Dostali jsme záruky, že  dostupnost zdravotní péče nebude nijak omezena, protože nemocnice chce navýšit počet výjezdových lékařů, kteří mohou dorazit přímo k pacientovi domů. Navíc na území obvodu leží fakultní nemocnice, kam lidé v případě úrazu či jiných vážných potíží mohou dojet,“ uvedl starosta Poruby Lumír Palyza.

Vedle lékařské pohotovostní služby pro dospělé zůstane v areálu městské nemocnice zachována i dětská pohotovost, která se nachází přímo v pavilonu dětského oddělení.  Fungovat bude nadále i zubní pohotovost na Varenské ulici.

Lékařská pohotovostní služba

Pracoviště

Provoz v pracovní dny

Provoz o víkendech a o svátcích


Lékařská pohotovostní služba pro dospělé

Varenská 5, Moravská Ostrava

 

nepřetržitě

 

nepřetržitě


Lékařská pohotovostní služba pro děti
Janovského 6, Moravská Ostrava

 

15:30–06:30   

 

nepřetržitě


Lékařská pohotovostní služba zubní

Varenská 5, Moravská Ostrava 

 

18:00–06:00  

 

nepřetržitě