Studenti ukáží budoucí podobu Poruby

Jak by mohla vypadat Poruba za dvacet let, ukáže výstava prací budoucích architektů v Galerii na schodech porubské radnice.

Studenti ukáží budoucí podobu Poruby

Katedra architektury stavební fakulty VŠB-TU Ostrava se představí v Galerii na schodech porubské radnice průřezovou výstavou prací zaměřených na problematiku tohoto městského obvodu s názvem PORUBA – výstava ateliérových studentských prací.

„Jde o práce z let 2011 až 2012. Objevuje se tam několik zajímavých tematických okruhů, například budova nové radnice, administrativní objekty, sportoviště, kostel a podobně. Jde o návrhy, které nabízejí nový netradiční pohled na prostory a místa, která jsou zdejším obyvatelům důvěrně známá,“ uvedl vedoucí katedry architektury Aleš Student.

Městský obvod Poruba spolupracuje s budoucími architekty už od roku 2011 a studenti na radnici své práce nebudou vystavovat poprvé. Spolupráce s budoucími architekty je přínosná i pro obvod, návrhy z minulé výstavy ocenil i starosta Poruby Lumír Palyza. „Na studiích je patrné, že budoucí architekti jsou nezatížení stereotypy. Z jejich návrhů můžeme načerpat inspiraci při přípravě budoucích projektů,“ řekl Lumír Palyza.

Slavnostní vernisáž se uskuteční v pondělí 18. února a lidé mohou práce studentů zhlédnout až do 22. března, a to od pondělí do pátku od 8:00 do 12:00 hodin, v pondělí a ve středu také od 13:00 do 17:00 hodin.