Galerie nabízí rychlost i faunu

Slavnostní vernisáží byla v pondělí 25. března v Galerii na schodech porubské radnice zahájena výstava fotografií Pavla Pravdy.

Galerie nabízí rychlost i faunu

Autor představuje návštěvníkům snímky ze dvou oblastí: ctitelům rychlých aut jsou určeny fotografie z evropských rallye, milovníkům přírody obrázky zvířat z různých zoologických zahrad. „Původně jsem uvažoval jen o fotkách aut. Ale pak jsem se rozhodl udělat výstavu pestřejší a doplnil jsem ji snímky zvířat. Vybíral jsem to nejlepší, snad se to bude lidem líbit,“ uvedl na vernisáži Pavel Pravda, který se focení věnuje od roku 2003.

A proč zrovna rallye a zvířata? „Jsou to mé srdeční záležitosti. Fotím i jiné věci, ale tyto dva okruhy mě baví nejvíce. Vyhýbám se snad jen focení lidí, to mě moc nebere,“ řekl Pravda.

Jádro výstavy tvoří fotografie z tuzemských zoologických zahrad a českých závodů. Zastoupeny jsou ale i snímky z francouzské rallye a zvířata ze ZOO ve Vídni. „Tam je velmi pěkná záhrada, ovšem nejraději fotím ve Zlíně. ZOO v Lešné považuji za nejpěknější u nás,“ dodal fotograf.

Expozice je k vidění do 2. května, a to od pondělí do pátku od 8:00 do 12:00 hodin, v pondělí a ve středu také od 13:00 do 17:00 hodin.