Hokejový přebor s nádechem charity

Pomoci dobré věci mohou všichni fanoušci hokeje, kteří 23. března od 17:00 hodin navštíví Charitativní utkání okresního hokejového přeboru na zimním stadionu v Porubě.

Hokejový přebor s nádechem charity

Finále okresního hokejové přeboru tentokrát nerozhodne jen o vítězi této soutěže, ale jak už napovídá přídavné jméno charitativní, prioritou je pomoc druhým. Konkrétně Oddělení dětské hematologie a hematoonkologie Fakultní nemocnice Ostrava, kde se svým složitým osudem bojuje řada těžce nemocných dětí.

Malí pacienti s rakovinou si bohužel svůj osud nemohli vybrat a boj se zákeřnou nemocí je mnohdy nad jejich síly. Právě proto vznikla tato charitativní akce. I malá korunová pomoc dokáže zachránit nejeden lidský život,“ uvedl organizátor akce Roman Fučík.

Vstupné na finálový zápas je dvacet korun a celá částka půjde na dobročinné účely. „Mým cílem je přilákat na Zimní stadion do Poruby tisíc lidí, když k tomu připočtu dary od sponzorů, chtěl bych vybrat 30 tisíc korun,“ poznamenal Fučík.

Lístek na zápas je slosovatelný, diváci mohou vyhrát celou řádku hodnotných cen. Na přestávky je navíc připraven doprovodný program. V první vystoupí šálové artistky, ve druhé budou na programu nejrůznější soutěže, krev v žilách rozproudí roztleskávačky a nejrůznější světelné a hudební efekty. Celým večerem bude provázet zkušený vítkovický moderátor Jan Hořínek a čestnými hosty budou navíc děti z ostravských dětských domovů. Parkování je zajištěno přímo na Hlavní třídě.

Okresní přebor hraje jedenáct týmů, z nichž osm nejlepších postoupilo do play off, které se hrálo na dva vítězné zápasy. Do finále se probojovala mužstva SK Elvac Ostrava a HC Sport club Ostrava.

Partnerem celé akce je i městský obvod Poruba.