Poruba začíná s opravami výtluků

Už tento týden začínají pracovníci specializované firmy s přípravou oprav silnic třetích tříd. Práce budou trvat několik měsíců.

Poruba začíná s opravami výtluků

Pracovníci porubského úřadu mají zmapované výtluky na komunikacích třetí třídy v celém obvodu a připravují se na jejich opravu. „Při mapování jsme vycházeli i z hlášení občanů, kteří nám sami velmi často volají a informují nás, kde je nějaký problém. Jejich podněty prověřujeme a následně zařazujeme do plánu oprav,“ řekl místostarosta Petr Mihálik.

Práce na silnicích začnou v pondělí 4. března. Pracovníci pověřené firmy navezou na místo dopravní značení. A výtluky připraví tak, aby s opravami mohli začít v okamžiku, kdy svůj provoz rozjedou obalovny živičných směsí. „Pokud se rapidně nezhorší počasí, máme přislíbeno, že obalovna začne pracovat 11. března. V tento den bychom chtěli začít se samotnými opravami,“ poznamenal místostarosta.

Práce budou probíhat postupně na celém území obvodu a budou trvat několik měsíců. „Chceme poprosit řidiče o trpělivost. Opravy nelze udělat za den. Budeme se snažit dát do pořádku naše cesty co nejdříve, nějakou dobu to ale bude trvat,“ uvedl Petr Mihálik.