Zapojte se do přípravy projektů

Diskuzi k úpravám veřejných prostranství připravuje porubská radnice ve spolupráci se ZO ČSOP Onyx. Zástupci organizace roznášejí v těchto dnech obyvatelům třetího, čtvrtého a pátého porubského obvodu letáky s informacemi o možnosti zapojení se do projektu Vnitrobloky pro život.

Zapojte se do přípravy projektů

„Obyvatelé Poruby mají příležitost navrhnout úpravy v okolí domů, ve kterých žijí. Byli bychom rádi, kdyby se podoba těchto veřejných prostranství co nejvíce přiblížila představám místních obyvatel,“ uvedl místostarosta Petr Jedlička.

V průběhu března dostanou obyvatelé třetího, čtvrtého a pátého porubského obvodu do schránek letáky s informacemi o možnosti zapojení se do projektu Vnitrobloky pro život. „Z došlých návrhů vybereme lokalitu, ve které budou mít občané o úpravy největší zájem,“ sdělil Roman Barták z ČSOP Onyx a doplnil: „Konkrétní plány na úpravu tohoto prostranství vytvoříme při pracovním workshopu s obyvateli.“

Projekt Vnitrobloky pro život je financován z projektu Rozvoj MA21 v Městském obvodu Poruba a je podpořen z Programu švýcarsko-české spolupráce a Ministerstvem životního prostředí České republiky. Na realizaci úprav prostranství je vyhrazeno 120 000 korun.