Oslavy Dne Země

Již tradiční oslavy Dne Země se uskuteční ve čtvrtek 18. dubna u kruhového objezdu na Hlavní třídě. Letošním tématem je Voda aneb Bez vody nelze žít. Oslavy jsou organizovány v rámci stejnojmenné celosvětové kampaně, jejímž cílem je upozornit na důležitost ochrany životního prostředí a podpořit veřejný zájem o tuto problematiku.

Oslavy Dne Země

Návštěvníky čekají tvůrčí dílny a interaktivní pořady s ekologickou tematikou, získají zde i informace, jak šetřit životní prostředí v každodenním životě. Kromě tradičních aktivit, jako je výroba ptačích budek, výstava jarních hub, stopařství, pozorování Slunce vesmírným dalekohledem nebo ukázky psích sportů, jsou připraveny i novinky. „Jde například o představení chemie doma nebo prezentaci Krevního centra fakultní nemocnice,“ řekla Zuzana Čerkovská ze Střediska přírodovědců, které Den Země v Porubě každoročně organizuje.  „Nebude chybět ani dětská zoo, kontakt s živými zvířaty, hry či soutěže,“ doplnila Čerkovská.

Účastníci akce mohou zhlédnout také ekologicky laděná představení porubských knihoven, Divadla loutek Ostrava nebo oblíbený Odpadový kabaret společnosti OZO Ostrava.