Porubské informační centrum opět slouží občanům

Městský obvod Poruba zkvalitňuje služby pro své občany. Od dubna se informační centrum přemístilo do nových prostor přímo na Hlavní třídě.

Porubské informační centrum opět slouží občanům

Nové porubské informační centrum 25. dubna slavnostně otevřel starosta Lumír Palyza. Vedení obvodu si od něj slibuje rozšíření servisu pro Porubany. „Dlouhodobě jsme usilovali o to, aby se informační centrum přestěhovalo do reprezentativních prostor přímo na Hlavní třídě. A těší mě, že se nám to podařilo. Navíc tyto prostory jsou opravdu nádherné. Centrum bude poskytovat nejenom informace o kulturních, sportovních či společenských akcíchInfocentrum v Porubě, ale lidé si tam budou moci zakoupit vstupenky i na akce konané v jiných částech Ostravy. Hlavním smyslem centra je zlepšení toku informací mezi radnicí a občany,“ uvedl starosta Poruby Lumír Palyza.

Informační centrum od letošního roku provozuje příspěvková organizace obvodu Kulturní centrum Poruba. „Jsem ráda, že jsme se dostali do míst, kde máme blízko k občanům a především občané to mají blízko k nám. Věřím, že si k nám najdou cestu a informační centrum přispěje k oživení kulturního a společenského života v obvodu,“ řekla ředitelka Kulturního centra Poruba Radana Zapletalová.

Po dobu rekonstrukce Kulturního domu Poklad bude informační centrum sloužit i jako sídlo Kulturního centra Poruba. „Až se kulturní centrum vrátí zpět do kulturního domu, uvolněné prostory využijeme k rozšíření nabídky služeb. Uvažujeme o galerii či kavárně. Určitě místo využijeme tak, aby co nejvíce sloužilo lidem bydlícím v Porubě,“ poznamenala Radana Zapletalová.

V současné době v centru lidé dostanou informace o akcích konaných v Porubě a zakoupit si tam mohou i vstupenky do divadel nebo na koncerty. „Navázali jsme spolupráci s Národním divadlem moravskoslezským, Komorní scénou Aréna nebo Janáčkovou filharmonií. Chceme, aby si lidé mohli vstupenky objednat v místě svého bydliště a nemuseli nikam dojíždět. Nebráníme se ani spolupráci s ostatními informačními centry. Nejdůležitější pro nás je, aby informační centrum sloužilo Porubě a Porubanům,“ dodala ředitelka Kulturního centra Poruba.