Na Kinderiádě závodily tři stovky dětí

Krajské kolo patnácté Kinderiády se uskutečnilo ve sportovním areálu u Základních škol na Porubské ulici. Přes 300 dětí z třiatřiceti škol zápolilo v několika atletických disciplínách. I letos vyhrála domácí Porubská 832.

Na Kinderiádě závodily tři stovky dětí

Třiatřicet školních výběrů z celého Moravskoslezského kraje se utkalo v krajském kole patnáctého ročníku Kinderiády, které se už potřetí konalo ve sportovním areálu u Základních škol na Porubské ulici. Klání se zúčastnilo přes tři sta dětí.

„Každá škola postavila osmičlenný tým plus dva náhradníky. V každém družstvu byli rovnoměrně zastoupeni žáci druhých až pátých tříd, kteří bojovali se stejně starými vrstevníky. Všichni běželi šedesát metrů a každá věková kategorie měla svou speciální disciplínu,“ řekl atletický trenér Stanislav Šuška, který byl jedním z pořadatelů krajského finále. Ti nejmenší vedle běhu skákali z místa, třeťáci závodili v hodu plným míčem vážícím kilogram, čtvrťáci házeli kriketovým míčkem a nejstarší závodníky čekal skok do dálky. Na závěr každé družstvo postavilo štafetu na 4x60 metrů.

Z vítězství se i letos radoval domácí tým Základní školy, Porubská 832, který zvítězil o dva body před školou na ulici Dvorská z Bělského lesa. Třetí skončila Základní škola na ulici Lesní z Jablunkova. Do celostátního finále postupují tři celky, vítězné družstvo ale bude 12. června v Praze chybět. „Pravidla jsou taková, že týmy, které byly ve finále v předchozím roce, nemohou startovat znovu. Je to škoda, ale na druhou stranu je to pochopitelné. Pořadatelé chtějí, ať se ve finále týmy mění,“ dodal Stanislav Šuška. Finálovou trojici tak doplní celek ze Starého Jičína, který skončil v krajském kole čtvrtý.