Senioři si sportovní klání užili

V pěti sportovních disciplínách se v polovině května utkalo přes osmdesát seniorů. Ti nejlepší budou reprezentovat městský obvod na mezinárodní Seniorolympiádě, která se bude konat v červenci v Košicích.

Senioři si sportovní klání užili

Sportovní hry pro seniory uspořádala porubská radnice už podeváté. „Akce, jejichž cílem je zapojení dříve narozených do společenského života, organizujeme pravidelně. A o sportovní hry je mezi seniory velký zájem,“ uvedl místostarosta Jan Dekický

V plavání, bowlingu, tenisu, ping-pongu a ve hře v šachy změřilo své síly osmdesát seniorů. Řada z nich se her účastní každý rok a někteří soutěží ve dvou i více disciplínách. Patří k nim i Oldřich Zelina. „Letos jsem závodil ve stolním tenisu, bowlingu a tenisu,“ řekl. I když se na předních místech neumístil, není zklamaný. „Jsem pouze amatér a zastávám olympijské heslo: Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se,“ dodal. S tím souhlasí i Jarmila Macháčková, která vybojovala druhé místo v tenise. „Sportuji celý život a důležitější než výhra je pro mne zajímavá nabídka aktivit a úcta, které se nám v Porubě dostává. Chtěla bych poděkovat městskému obvodu za to, co seniorům nabízí a co pro ně pořádá,“ sdělila Jarmila Macháčková.

Úspěšní sportovci vytvoří tým, který bude v červenci reprezentovat Porubu na 12. ročníku mezinárodní Seniorolympiády v Košicích.

 

                                 Tabulka vítězů