Obvod ocenil žákovské osobnosti

Výrazné žákovské osobnosti základních a středních škol ocenila za skvělé studijní výsledky a reprezentaci v mimoškolních aktivitách porubská radnice. Žáci převzali od zástupců vedení radnice pamětní listy a permanentní vstupenky do sportovních zařízení společnosti Sareza.

Obvod ocenil žákovské osobnosti

Ocenění převzalo pětatřicet žáků a studentů porubských základních a středních škol, kteří vynikají nejenom skvělým prospěchem, ale sbírají i úspěchy v uměleckých, vědomostních, jazykových či sportovních soutěžích.

„Viděli jsme tady celou plejádu vynikajících mladých osobností, které obsáhly celé spektrum činností od sportu až po umění. Za mimořádnou aktivitu a reprezentaci Poruby jim chci poděkovat. Kus ocenění patří ale i jejich pedagogům, kteří je podporují a pomáhají jim dosáhnout takových úspěchů,“ uvedl na slavnostním předávání cen v Centru volného času na Vietnamské ulici místostarosta Jan Dekický. „Jsem rád, že v Porubě máme tak talentované mladé lidi. Byl bych rád, kdyby v Porubě zůstali i po skončení studia, pro obvod by to byl jen přínos,“ dodal Jan Dekický.

Radnice ocenila letos nejlepší žáky obvodu už podvanácté, jednotlivé osobnosti nominují pedagogické sbory škol.

Uznání za vynikající studijní výsledky i mimoškolní aktivity se dostalo porubským žákům i od statutárního města Ostravy, které je ocenilo u příležitosti Dne dětí v Divadle loutek. Titul žákovská osobnost získali Daniela Skácelíková a David Rajský ze Základní školy na Bulharské ulic. Za mimořádné aktivity a účast v zajímavých soutěžích a projektech byly oceněny také žákovské kolektivy ze Základních škol na ulicích Dětská, Karla Pokorného a Aleše Hrdličky.