Rozpálenou Porubou projíždějí kropicí vozy

Celou Ostravu, Porubu nevyjímaje, v posledních dnech sužují tropická vedra. Aby se snížila prašnost a zvlhčil vzduch, projíždějí ulicemi III. třídy, která spravuje městský obvod Poruba, kropicí vozy.

Rozpálenou Porubou projíždějí kropicí vozy

Poprvé kropicí vozy vyjely do ulic Poruby v neděli 28. července, kdy se teploty v Porubě pohybovaly okolo 37 stupňů Celsia. „Při takových teplotách obtěžuje lidi zvýšená prašnost a rozpálený vzduch. Kropení prach smyje a aspoň částečně ochladí i vozovku. V neděli jezdily kropicí vozy celý den, v pondělí jsou naplánovány výjezdy mezi polednem a šestou hodinou večerní,“ uvedl místostarosta Petr Mihálik.

„Staráme se o třiapadesát kilometrů silnic a většinu z nich kropicí vozy projely. Nezajížděly jen do slepých ulic,“ dodal místostarosta s tím, že jeden den kropení vyjde přibližně na šestnáct tisíc korun. Pokud vedra nepoleví, bude kropení pokračovat i v dalších dnech.

V horkých dnech se pravidelně zalévají i květinové záhony na území obvodu. Tuto činnost obstarávají dobrovolní hasiči z Pustkovce. Poprvé vyjeli minulý čtvrtek, zalévání je plánováno jednou týdně, v případě potřeby i častěji.