V Porubě vyrůstá nový skatepark

Milovníci prkýnek s kolečky se brzy dočkají nového skateparku. Vzniká na stejném místě jako stával ten minulý a vyznavačům adrenalinové jízdy na skateboardu, in-line bruslích a koloběžkách nabídne špičkové prostředí.

V Porubě vyrůstá nový skatepark

Areál stávajícího skateparku u biskupského gymnázia v Porubě začátkem prázdnin převzali pracovníci stavební firmy a během několika letních týdnů mu dají zcela nový, moderní kabát. „Bývalý skatepark byl velmi oblíbený, bohužel už byl za hranicí životnosti. Poruba má eminentní zájem na tom, aby na území obvodu zůstalo místo, kde by se vyznavači skateboardu a jízdy na in-line bruslích a koloběžkách mohli scházet. Společně se samotnými uživateli parku jsme vytvořili projekt nového areálu a jsme rádi, že na konci prázdnin ho předáme veřejnosti,“ řekl místostarosta Jan Dekický.

Nový skatepark bude celobetonový a nabídne skateboardistům vše, co od moderního parku očekávají. „Na projektu jsme spolupracovali i s občanským sdružením KRCH OFF Skate, které provozovalo starý skatepark. Právě samotní uživatelé nejlépe vědí, jaké překážky by v parku měly být a jak by měly vypadat. Členové sdružení mají se stavbou skateparků dlouholeté zkušenosti,“ uvedl místostarosta.

Nová podoba skateparku, s jehož rekonstrukcí se začalo 1. července, by měla být hotova do konce prázdnin a měla by přinést opětovné oživení areálu. Počítá se i s otevřením bruslařské školičky a půjčovny sportovních potřeb, ale hlavně s možností pořádat pravidelné závody a exhibiční vystoupení v novém moderním prostředí.  

Náklady na rekonstrukci ve výši přibližně 2,7 milionů korun uvolnil ze svého rozpočtu obvod, částkou 800 tisíc korun přispěla Nadace OKD z dotačního programu Sídliště žije.