Děti dostaly plyšového slona

Už tradičně navštívil starosta Poruby Lumír Palyza Základní školu pro sluchově postižené na ulici Spartakovců. Prvňáčkům předal dárky včetně velkého plyšového slona.

Děti dostaly plyšového slona

Každoročně na začátku a na konci školního roku navštěvuje starosta Poruby Lumír Palyza sluchově postižené děti ze Základní školy na ulici Spartakovců. Přivítat prvňáčky přišel i letos. Ve dvou prvních třídách se učitelé starají o dvanáct dětí, které kvůli svému hendikepu potřebují speciální péči. Starosta prvňáčkům předal dárky a plyšového slona, který se stal maskotem třídy. „Děti ze Základní školy na ulici Spartakovců jsou mou srdeční záležitostí, podporuji je pravidelně a dlouhodobě. Pokaždé, když se s nimi setkám, jsem fascinován, jak jsou navzdory svému hendikepu vitální a činorodé. Ocenit musím i pedagogy, kteří se o ně starají opravdu příkladně a realizují s nimi nejrůznější nádherné projekty. Kdo někdy viděl jejich Tiché zpívání, určitě mi dá za pravdu, že je to neskutečný zážitek,“ uvedl starosta.

Základní škola pro sluchově postižené na ulici Spartakovců, kterou provozuje Moravskoslezský kraj, má v současnosti přes devadesát žáků. Je jedinou školou tohoto typu nejenom v Ostravě ale i celém kraji.