Edison žáky procvičí v angličtině

Osm studentů z osmi zemí se od pondělka 23. září zapojuje do výuky v Základní škole na ulici Ivana Sekaniny. Žákům pomáhají procvičit angličtinu a vyprávějí jim o kultuře a zajímavostech vlastní země.

Edison žáky procvičí v angličtině

Základní škola na ulici Ivana Sekaniny se zapojila do unikátního projektu společnosti AIESEC pro základní školy nazvaného Edison. „Celý týden u nás působí osm studentů z Mexika, Rumunska, Austrálie, Turecka, Egypta, Polska, Brazílie a Ruska. Všichni se po zapojují do výuky a seznamují žáky s geografií, tradicemi, kulturou a jinými zajímavostmi své země. Pro žáky je komunikace v angličtině inspirující a získají zároveň i spoustu informací o mateřských zemí zahraničních studentů,“ uvedla ředitelka školy Miroslava Bukovská.

„Žáci zároveň mají příležitost  ukázat hostům svou zemi, Ostravu, školu, národní zvyky a tradice v tom nejlepším světle. Dokonce školní jídelna vaří typická česká jídla a hosty například překvapila skvělou svíčkovou s knedlíkem,“ dodala ředitelka školy.

Zahraniční studenti mají za sebou první kontakty s českými žáky a zatím mají jen slova chvály. „Ve škole nás přijali skvěle a náš pobyt je oboustranně obohacující. Snažíme se žákům podat co nejvíce informací o svých zemích. Jsem ráda, že díky projektu mohu lépe poznat Českou republiku, dozvědět se něco o životě místních lidé a zdejší kultuře,“ řekla za všechny Maria Dominguez Costa Pinho z Brazílie.