Porubané mají k dispozici další bazén

Spousta Porubanů se učila plavat v bazénu, který je součástí Střední školy prof. Zdeňka Matějčka. V minulých měsících prošel rozsáhlou rekonstrukcí a po sedmi letech, kdy nebyl v provozu, opět otevřel dveře veřejnosti.

Porubané mají k dispozici další bazén

Dlouhých sedm let nemohli obyvatelé Poruby využívat nejstarší bazén v obvodu, který je součástí Střední školy prof. Zdeňka Matějčka. To už je ale minulost. Bazén prošel rozsáhlou rekonstrukcí a sloužit bude především hendikepovaným občanům Poruby. Využívat nový bazén, ve kterém se spousta Porubanů učila plavat, však může i nejširší veřejnost.

„Je určen především pro žáky naší školy se speciálními vzdělávacími potřebami. Využívat ho mohou ale i školy, hendikepovaní občané Poruby a jejich organizace a v určených hodinách i široká veřejnost,“ uvedl ředitel Střední školy prof. Zdeňka Matějčka Radovan Maresz.

Bazén je nyní rozdělen na dvě části, které od sebe odděluje nerezová stěna. V první jsou čtyři plavecké dráhy, druhá část slouží k relaxaci. „K dispozici jsou lavice s perličkovou masáží, lehátka se vzduchovou perličkou, chrliče vody či masážní trysky. Vše je samozřejmě bezbariérové,“ dodal ředitel.

Slavnostního otevření bazénu se zúčastnil i starosta městského obvodu Poruba Lumír Palyza. „V našem obvodu patří školství k prioritám a těší mě, že podobně se na to dívá i Moravskoslezský kraj, který je zřizovatelem školy. V minulosti jsme hodně investovali do zateplení školních budov a do sportovišť, které jsou jejich součástí. Nyní každá škola má nebo brzy bude mít moderní sportoviště a jsem opravdu rád, že bazén na Střední škole prof. Zdeňka Matějčka rozšíří nabídku sportování pro naše občany,“poznamenal starosta.

Bazén se veřejnosti otevře 12. září.  Renovován byl díky projektu Modernizace, rekonstrukce a výstavba sportovišť vzdělávacích zařízení I Regionálního operačního programu NUTS II Moravskoslezsko.