Radnice přála seniorům k významnému životnímu jubileu

Slavnostního setkání jubilantů se 8. listopadu zúčastnilo více než sto seniorů. K významnému výročí jim ve společenském sále Centra volného času na Vietnamské ulici popřáli zástupci městského obvodu a předali jim dárkové předměty. 

Radnice přála seniorům k významnému životnímu jubileu

Tradiční setkání jubilantů organizuje porubská radnice dvakrát ročně. „V jeden den probíhají dva obřady, na které jsou na základě souhlasu ze zpracováním osobních údajů pozváni jubilanti ve věku 75, 80, 85, 90 a více let,“ sdělila  matrikářka Petra Malíková. Jak dodala, oslavenci, kteří jsou vždy zváni na své kulaté a půlkulaté narozeniny, se zapíší do pamětní knihy a je pro ně přichystán kulturní program Polaneckých písničkářů.

Listopadového slavnostního obřadu se zúčastnila také devadesátiletá Božena Šubrtová. „Setkání se mi velmi líbilo a ráda jsem si zazpívala,“ pochválila Polanecké písničkáře. S jejich pořadem byla spokojená i pětaosmdesátiletá Leonida Rašíková. „Vystoupení písničkářů jsem si užila,“ uvedla jubilantka. „Ráda se účastním programů pro seniory. Začátkem prosince se chystám na vánoční sekání ve Střední škole prof. Zdeňka Matějčka. Navštěvuji i pořady, které připravují v porubských domech s pečovatelskou službou,“ doplnila.

Další setkání jubilantů se uskuteční 25. dubna 2014 opět v Centru volného času na Vietnamské ulici.

 

Pokud se chcete zúčastnit tohoto obřadu, je vzhledem k právní úpravě nezbytné nejprve souhlasit se zpracováním osobních údajů. Formulář naleznete na webových stránkách městského obvodu v sekci Občan (formuláře), ve vydáních měsíčníku PRIO nebo si ho můžete vyzvednout na matričním oddělení a ve vrátnici ÚMOb Poruba na Klimkovické ulici. Vyplněný formulář můžete zaslat na adresu Úřadu městského obvodu Poruba, matriční oddělení, Klimkovická 55/28, 708 56 Ostrava-Poruba, nebo jej odevzdat v kanceláři č. 309 ve druhém patře úřadu. Elektronicky můžete formulář odeslat pouze se zaručeným elektronickým podpisem nebo prostřednictvím datové schránky.

Bližší informace získáte na tel. č. 599 480 422 nebo na e-mailové adrese pmalikova@moporuba.cz.