Na Hlavní třídě zazpívá i Petr Kolář s dětmi

Hned třikrát se mohou Porubané v předvánočním shonu na chvíli zastavit a vychutnat si adventní koncerty pod širým nebem. U kruhového objezdu na Hlavní třídě vystoupí děti z porubských škol a ve čtvrtek se představí i Petr Kolář. Výjimečný koncert připravilo také Kulturní centrum Poruba.

Na Hlavní třídě zazpívá i Petr Kolář s dětmi

Loni poprvé Poruba uspořádala adventní koncert pod širým nebem. Vystoupení porubských dětí vzbudilo obrovský ohlas a městský obvod chce v této tradici pokračovat i letos. Tento rok mohou lidé vystoupení zhlédnout hned třikrát. Adventní koncerty se uskuteční ve dnech 10. až 12. prosince vždy od 15:00 do 17:00 hodin.

„Vystoupí na nich děti z porubských mateřských a základních škol a z flétnového souboru Domu dětí a mládeže na ulici M. Majerové. Koncerty vyvrcholí vystoupením zpěváka Petra Koláře, který 12. prosince zazpívá spolu s pěveckým sborem Základní školy na ulici Josefa Valčíka vánoční koledy. Věřím, že lidé přijdou ocenit, jak talentované děti v Porubě máme,“ pozval zájemce místostarosta Jan Dekický. Na Adventní koncerty poskytlo dotaci statutární město Ostrava.

Výjimečný adventní koncert připravilo Kulturní centrum Poruba. Bude se konat 15. prosince v 17:00 hodin v kostele svatých Cyrila a Metoděje v Ostravě-Pustkovci a na posluchače čekají zejména autorské skladby významné české houslistky, zpěvačky a skladatelky Ivy Bittové.

Ostrava