Předvánoční čas zpestřily adventní koncerty na Hlavní třídě

Vystoupení porubských dětí na Hlavní třídě si přišla poslechnout téměř tisícovka Porubanů. Třídenní adventní koncerty vyvrcholily ve čtvrtek 12. prosince vystoupením zpěváka Petra Koláře spolu s pěveckým sborem Muzika ze Základní školy na ulici Josefa Valčíka.

Předvánoční čas zpestřily adventní koncerty na Hlavní třídě

„První adventní koncert jsme uspořádali v loňském roce a byli jsme příjemně překvapeni, jak velký ohlas u obyvatel Poruby měl. Proto jsme se letos rozhodli zorganizovat koncerty tři. Protože jsme chtěli, aby šlo o výjimečnou událost, přizvali jsme i profesionálního zpěváka,“ uvedl starosta Lumír Palyza. 

Koledy i další skladby zazpívaly a zahrály děti z porubských mateřských a základních škol a z flétnového kroužku Domu dětí a mládeže na ulici Marie Majerové. Jako příjemná tečka na konec se posledního adventního koncertu zúčastnil i zpěvák Petr Kolář, který zazpíval spolu se sborem ze Základní školy na ulici Josefa Valčíka vánoční i své písně.

„S dětmi ze základní školy jsme se setkali už před měsícem, abychom písničky spolu nacvičili. Byly vynikající a já byl rád, že jsem jim to moc nekazil,“ svěřil se zpěvák. „Doufám, že se naše vystoupení lidem líbilo. Z možnosti pracovat s tak talentovanými dětmi jsem byl nadšený,“ doplnil Petr Kolář.

„Děti byly naprosto úžasné a věřím, že publikum ocenilo, jak nadané děti v Porubě máme, pochválil malé zpěváky také starosta s tím, že adventní koncerty uspořádá městský obvod i v příštím roce.

OstravaNa adventní koncerty poskytlo dotaci statutární město Ostrava.