Sluchově postižené děti dostaly vánoční dárky

Několikrát ročně navštěvuje starosta městského obvodu Poruba Lumír Palyza Základní školu pro sluchově postižené na ulici Spartakovců. Prvňáčkům přinesl dárky při zahájení školního roku, nezapomněl na ně ani před Vánocemi.

Sluchově postižené děti dostaly vánoční dárky

Stavebnice, hry, puzzle či pastelky přinesl před Vánocemi prvňáčkům ze Základní školy pro sluchově postižené na ulici Spartakovců starosta Poruby Lumír Palyza. „Tato škola je mou srdeční záležitostí a prvňáčky a nejenom je podporuji pravidelně a dlouhodobě. Přestože děti do života vstupují s hendikepem, jsou neuvěřitelně spontánní a činorodé. Jsem rád, že jsem jim mohl donést hračky, kterými si mohou zpestřit volný čas o přestávkách, případně je mohou využít i při výuce,“ uvedl starosta Lumír Palyza, který dárky předal všem třinácti žákům ze dvou prvních tříd.,

Při návštěvě ocenil i práci pedagogů, kteří se žákům individuálně věnují. „Učitelé se o děti starají opravdu příkladně a realizují s nimi nejrůznější nádherné projekty. Kdo někdy viděl jejich Tiché zpívání ve znakové řeči, určitě mi dá za pravdu, že je to neskutečný zážitek,“ uvedl starosta.

Základní škola pro sluchově postižené na ulici Spartakovců, kterou provozuje Moravskoslezský kraj, má v současnosti přes devadesát žáků. Je jedinou školou tohoto typu nejenom v Ostravě ale i v celém kraji.