Začínají vánoční trhy

I letos před Vánocemi mají Porubané šanci nakoupit si dekorace, kapry, stromky a jiné sváteční věci na vánočních trzích. Letos poprvé se konají u kruhového objezdu na Hlavní třídě. Ty začínají už 3. prosince.

Začínají vánoční trhy

Porubané ani letos nepřijdou o vánoční trhy, jen budou muset navštívit jiné místo než v minulosti. Trhy se z Alšova náměstí přesunuly ke kruhovému objezdu na Hlavní třídě. „Trhy na Alšově náměstí postrádaly tu pravou vánoční atmosféru. Letos jsme se proto rozhodli, soustředit veškeré vánoční akce na jedno místo. Lidé tak prodejce najdou tam, kam jsou zvyklí chodit nakupovat při porubských trzích. Při nakupování jim budou hrát koledy a shlédnout můžou i adventní koncerty,“ uvedl starosta Poruby Lumír Palyza. Trhy začnou 3. prosince a až do 24. prosince budou prodejci lidem nabízet medovinu, cukroví, vánoční dekorace, kapry i stromky.

Loni poprvé Poruba uspořádala adventní koncert pod širým nebem. Akce vzbudila obrovský ohlas a tento rok mohou lidé vystoupení zhlédnout hned třikrát. Adventní koncerty se uskuteční ve dnech 10. až 12. prosince vždy od 15:00 do 17:00 hodin. „Vystoupí na nich děti z porubských mateřských a základních škol a z flétnového souboru Domu dětí a mládeže na ulici M. Majerové. Koncerty vyvrcholí vystoupením zpěváka Petra Koláře, který 12. prosince zazpívá spolu s pěveckým sborem Základní školy na ulici Josefa Valčíka vánoční koledy,“ pozval zájemce místostarosta Jan Dekický. Na Adventní koncerty poskytlo dotaci statutární město Ostrava.