Představitelé obvodu debatovali se seniory

10/1 2014

Novoroční setkání představitelů radnice se seniory se uskutečnilo ve středu 8. ledna v porubském Domově Slunečnice.

Představitelé obvodu debatovali se seniory

Setkání se za městský obvod Poruba zúčastnili starosta Lumír Palyza a místostarostové Petr Mihálik a Petr Stachura. Přítomným seniorům představili plány městského obvodu na letošní rok a diskutovali s nimi o problémech, které musejí řešit.

„Městský obvod Poruba pro své starší občany organizuje spoustu akcí, dvakrát ročně například i Setkání seniorů. Ta jsou zaměřena především na zábavu. Chtěli jsme ale znát i jejich názory, a proto jsme uspořádali toto setkání. Senioři mají velké životní zkušenosti a je velmi podnětné slyšet jejich připomínky,“ uvedl starosta Lumír Palyza.

Nejčastější otázky seniorů směřovaly na bezpečnost, dopravu, zeleň a vandalismus. „V Porubě bydlím už pětapadesát let a vážím si toho, jak radnice pečuje o zeleň. Vždy, když za mnou přijede návštěva z Moravy nebo Čech, rád ji po obvodu provázím. A vždycky ocení, jak to tady máme zelené. Mrzí mě ale, že lidé si toho vůbec neváží. Občas mě zaráží, jak bezdůvodně a nesmyslně dokáží zeleň a nejenom tu, poničit,“ uvedl jeden z účastníků diskuze Ladislav Vašíček.

Městský obvod Poruba by chtěl z novoročních setkání se seniory udělat tradici a organizovat ho každoročně. „Jsme rádi, že lidé měli zájem a na setkání přišli. Vážíme si názorů starší generace a jsme jí vděční, že díky ní jsme získali řadu podnětů k další práci,“ dodal starosta.