Krteček už má nový domov

11/3 2014

Nejstarší ostravské mateřské centrum Krteček od 10. března  funguje v nových prostorách v Základní škole na ulici Ivana Sekaniny, kam se přestěhovalo ze školy na ulici Josefa Valčíka.

Krteček už má nový domov

Mateřské centrum Krteček letos vstupuje do druhé dekády své existence. Od pondělí 10. března funguje v nových prostorách v Základní škole na ulici Ivana Sekaniny. „Práce maminek z mateřského centra si velmi vážíme, a když Základní škola na ulici Josefa Valčíka potřebovala místnosti, kde Krteček sídlil předtím, k výuce, nabídli jsme jim prostory ve škole na ulici Ivana Sekaniny. Bylo ale zapotřebí je zrekonstruovat a to nějakou dobu trvalo. Jsem rád, že rekonstrukce dopadla dobře a centrum má k dispozici opravdu nádherné prostory,“ uvedl místostarosta Jan Dekický.

 Návštěvníkům centra je k dispozici vybavená herna pro děti od několika měsíců do šesti let, které dominuje velká skluzavka. Rodiče malých capartů mají k dispozici místo, kde si mohou posedět a dát si například kávu. „Chtěla bych poděkovat městskému obvodu, bez jehož pomoci bychom nemohli fungovat. Díky podpoře Poruby se nám podařilo vytvořit nádherné místo, kde si děti mohou hrát a jejich rodiče se mohou scházet a odpočinout si. Od pondělka už fungujeme naplno a věřím, že si k nám najde cestu celá řada rodičů. Těšíme se na nové aktivní maminky, které nám s prací v centru pomůžou,“ řekla předsedkyně Mateřského centra Krteček Michaela Tomášková.

Centrum neslouží jen jako místo setkávání. Nabízí i celou řadu zajímavých programů, například Klub kojenců, který vedou kvalifikovaní lektoři, hudební školu, angličtinu pro nejmenší nebo kurz grafomotoriky. „Kromě pravidelných programů připravujeme i akce pro veřejnost. Tou nejbližší bude bazárek jarního a letního oblečení, který se uskuteční od 3. do 7. dubna v prostorách centra. Další akcí je Pálení čarodějnic, které chystáme na 30. dubna,“ dodala Michaela Tomášková.

Veškeré informace o činnosti mateřského centra najdou zájemci na webových stránkách www.mc-krtecek.cz.