Mladí pejskaři se mohou přihlásit do kurzu KUZMA

14/3 2014

Do 26. března se mohou mladí psovodi ve věku od 12 do 18 let přihlásit do bezplatného kurzu zodpovědného majitele městského psa (KUZMA), který pořádá Policie České republiky od 2. dubna do 25. června a od 10. září do 12. listopadu 2014 v policejním sportovním areálu v Ostravě-Hulvákách.

Mladí pejskaři se mohou přihlásit do kurzu KUZMA

„Projekt Kuzma je akce pro mladé pejskaře, kteří se potýkají s neposlušností svých čtyřnohých mazlíčků,“ uvedla Kateřina Špoková z ostravské policie. „Náplní  kurzu je nejen teoretická příprava, jako například seznámení s prací kynologů nebo základy první pomoci u psů, ale i praktický výcvik. Je to zejména nácvik ovladatelnosti psa za pohybu a na místě, chůze u nohy v běžných situacích, nácvik přivolání psa v různých situacích i za působení rušivých vlivů nebo návyk na pohyb mezi jinými psy. Účastníci kurzu také vyrážejí do ulic a trénují situace přímo v terénu,“ doplnila Špoková.

Přihláška do kurzu je přístupná na adrese http://www.kuzma.wbs.cz/Prihlaska.html  Po vyplnění je třeba ji zaslat do 26. března 2014 na adresu: Policie České republiky, Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje, Preventivně informační skupina, 30. dubna 24, 728 99  Ostrava.