Nejstarší Porubanka oslavila 103. narozeniny

28/3 2014

Marie Krejčová oslavila 28. března v porubském Domově Slunečnice Ostrava 103. narozeniny. K životnímu jubileu jí za městský obvod Poruba poblahopřál místostarosta Petr Jedlička

Nejstarší Porubanka oslavila 103. narozeniny

Nejstarší Porubance předal místostarosta kytici a dárkový koš a jménem radnice jí blahopřál k významnému jubileu. „Paní Krejčová se dožila neuvěřitelného věku a přestože prožila těžký život dokázala si uchovat spoustu optimismu. Za to si zaslouží náš obdiv a těším se, že se s ní setkám zase za rok, řekl Petr Jedlička.

Vysokého věku se oslavenkyně dožila přesto, že její život rozhodně nebyl jednoduchý. Narodila se v Bohumíně, ale většinu svého života prožila v Zábřehu. Pochází ze ševcovské rodiny a v dětství zažila hodně bídy.

„Byl to krušný život a neměli jsme vůbec nic. Užila jsem si hladu, zimy, prostě jsme byli jedna z nejchudších rodin v Zábřehu,“ zavzpomínala na své dětství a dospívání Marie Krejčová. Velice brzy musela pracovat, často jen za jídlo, a za svůj život prošla několika zaměstnáními. Největší část produktivního života prožila ve Vítkovických železárnách.

Hodně času trávila i se svým manželem, ráda s ním chodila na hřiby a lovit ryby. Její největší vášní byl ale tanec. „Nevynechala jsem snad jediný ples či bál. Protancovala jsem tam nejedny střevíčky,“ řekla při loňské oslavě Marie Krejčová. Společenský život měla opravdu ráda, pravidelně navštěvovala divadlo nebo kino. Přes rok pak jezdívala na chalupu, kde pěstovala ovoce a starala se o zahrádku plnou květin. Poslední roky tráví v porubském Domově Slunečnice