Poruba ocenila pedagogy

20/3 2014

Městský obvod Poruba na tradičním setkání s řediteli základních a mateřských škol ocenil nejvýraznější pedagogické osobnosti roku. Pamětní list a šek v hodnotě deseti tisíc korun převzali Věra Snížková a Libor Kohut.

Poruba ocenila pedagogy

Městský obvod pedagogické osobnosti oceňuje každoročně, letos už po dvanácté. „V posledních letech se nám podařilo opravit všechny školy a školky, které spravujeme. Ale bez vynikajících pedagogů by to byly jen prázdné budovy. A já neustále tvrdím, že porubské učitele nám mohou ostatní obvody jen závidět. Jsou vynikající, vysoce erudovaní a zaslouží si uznání. Jsem rád, že každoročně můžeme takto ocenit aspoň pár z nich,“ uvedl starosta Lumír Palyza.

Oceněná pedagožka Věra Snížková pracuje v Mateřské škole na ulici Čs. exilu a už šestnáct let se věnuje dětem s poruchou autistického spektra a s tělesným či mentálním postižením. „Pracuji s malými dětmi, kterou jsou i přes svůj hendikep plné energie. Práce s nimi mě nabíjí a neustále mě obohacuje. Jsem vděčná za to, že můžu dělat takovou práci a poděkovat bych chtěla i celému kolektivu školky, který je opravdu fantastický,“ uvedla Věra Snížková.

Druhým oceněným učitelem se stal Libor Kohut, který učí dějepis a tělocvik na Základní škole na ulici Dětská. Vedle toho stěžejní část svého volného času věnuje přípravě členů Klubu plaveckých sportů Ostrava, z nichž velká část chodí právě na Základní školu na ulici Dětská. „Práce, kterou dělám, mě naplňuje. Je příjemné pracovat s dětmi ve škole a pak se jim věnovat i v bazénu. Mám tak daleko větší možnost poznat je a pokusit se je ovlivnit v tom dobrém slova smyslu,“ řekl Libor Kohut.