Poruba zřídila e-mail pro podněty občanů

31/3 2014

Městský obvod Poruba chce rozšířit možnosti komunikace s občany a od 1. dubna zřizuje speciální e-mailovou adresu podnety@moporuba.cz, prostřednictvím které se lidé mohou obracet na úřad se svými podněty a připomínkami.

Poruba zřídila e-mail pro podněty občanů

„Vycházeli jsme ze zkušeností, které jsme udělali na setkáních s občany jednotlivých stavebních obvodů. Při nich jsme získali celou řadu podnětů, momentálně jich v databázi máme přibližně 150. Spousta podnětů byla velmi inspirujících a řekli jsme si, že by byla dobré, aby lidé i nadále měli možnost úřad oslovovat přímo. Mnozí to už dělají, ale své připomínky posílají na nejrůznější adresy. Chtěli jsme sjednotit místo, kam lidé mohou psát. Umožní nám to lepší komunikaci s občany, budeme mít lepší přehled o problémech, které je trápí a zároveň můžeme lépe kontrolovat, jak jsou jednotlivé podněty řešeny,“ uvedl místostarosta Petr Mihálik.

Na e-mailovou adresu podnety@moporuba.cz se mohou lidé obracet s připomínkami ke stavu chodníků, silnic, úklidu veřejných prostranství, údržby zeleně či dalšími podněty týkajícími se například bezpečnosti. „Právě tato témata se při setkáních s občany objevovala nejčastěji a jsou to věci, které lidi nejvíce trápí. Nemůžeme slíbit, že vše vyřešíme okamžitě, na to by nám nestačil rozpočet obvodu na několik let dopředu. Ale každý z podnětů prověříme a budeme hledat řešení, jak se s ním vypořádat. S autory připomínek chceme být v  kontaktu, aby věděli, jak se jejich podněty řeší,“ řekl Petr Mihálik.

Odkaz na adresu s informacemi, jak podnět podat, najdou lidé na webových stránkách www.moporuba.cz v sekci Občan, v rubrice Podněty občanů. „Veškeré připomínky zavedeme do databáze a budou přiděleny konkrétní osobě, která ji v určitém termínu bude řešit. Jen bych chtěl pisatele požádat, aby se nebáli podepsat a připojili i své telefonní číslo. Budeme rádi, pokud pošlou i fotografie místa, kterého se podnět týká. Příslušní pracovníci pak s tazateli problém proberou, upřesní si i další potřebné informace a průběžně je budou informovat o řešení. Chceme být s občany v co nejužším kontaktu a pokud s nimi chceme komunikovat, potřebujeme znát i jejich jméno,“ dodal Petr Mihálik.