Rákosníčkovo hřiště vyroste i v Porubě

11/3 2014

Poruba uspěla díky hlasování svých občanů v soutěži společnosti Lidl Rákosníčkovo hřiště. Občané hlasovali pro prodejnu na ulici 17. listopadu a právě někde poblíž by nové hřiště mělo vyrůst. Porubský Lidl skončil v hlasování na třetím místě se ziskem 868 hlasů.

Rákosníčkovo hřiště vyroste i v Porubě

Dětská hřiště se symbolem pohádkového Rákosníčka během posledních několika let postupně vyrůstala v nejrůznějších městech České republiky. Dětem k aktivnímu hraní nabízí velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, nechybí kolotoč a různé druhy houpaček. Klidovou zónu doplňuje domeček a oplocené hřiště, které poskytuje dostatek laviček a zpevněnou plochu pro kočárky. Rákosníčkovo hřiště je určeno zejména dětem předškolního věku a napomáhá plnohodnotnému trávení jejich volného času. Do každého z hřišť Lidl investuje 1,5 milionů korun.

 Zábavu s Rákosníčkem si od letoška užijí i děti z Poruby. Městský obvod skončil ve své kategorii ziskem 868 hlasů na třetím místě a bronzová příčka zaručuje výstavbu nového hřiště. „Jsme rádi, že občané Poruby se do hlasování zapojili v tak hojném počtu a díky nim bude mít náš obvod nové hřiště. Intenzivně hledáme lokalitu, kam bychom ho umístili a věřím, že co nejdříve budou mít děti další místo, kde si budou moci hrát,“ ocenil Porubany místostarosta Jan Dekický.

Společnost Lidl věnuje dětská hřiště českým městům od roku 2012. Nejdříve postavila jedenáct těchto zařízení, o rok později přidala dalších osmnáct a letos chce počet hřišť zaokrouhlit na padesát. Poruba v soutěži uspěla vůbec poprvé.