Soubory zahrají dětem

31/3 2014

Krajskou přehlídku amatérských činoherních souborů hrajících pro děti bude hostit 3. a 4. dubna porubský Dům farnosti na Vřesinské ulici. Soutěžní přehlídku s názvem Dospělí dětem pořádá Divadelní společnost Jitřenka pod záštitou městského obvodu Poruba už podvanácté.

Soubory zahrají dětem

„Divákům se představí soubory z Ostravy a z Krnova,“ říká Michaela Spurná z divadelní společnosti. „Představení se těší u dětí i dospělých velké oblibě,“ doplňuje Spurná, „loni ji navštívilo téměř tisíc dětských diváků.“ Nejmenší děti se letos mohou těšit například na inscenace Lipka a Mouchy nebo příběh Útěk do pohádky, pro starší děti jsou připravena představení O hrdinech slavných a nepřátelích bájných, Cyber Cyrano a Když byl bůh králík.

V odborné porotě zasednou publicista, novinář a divadelní kritik Ladislav Vrchovský, aktivní ochotník a režisér Dušan Zakopal a herec a muzikant Vladislav Georgiev. Zájemci o divadelní pohádky a inscenace si mohou vstupenky objednat na tel. č. 723 288 372 nebo zakoupit před začátkem jednotlivých představení v Domě farnosti. 

Program