K pvním jarním cyklistickým akcí patří Porubajk marathon

22/4 2014

V sobotu 26. dubna se uskuteční další ročník cyklistického závodu, který se už podruhé pojede pod názvem Porubajk marathon. Odstartuje v 10:00 hodin na Hlavní třídě u kruhového objezdu. Pro děti jsou připraveny okruhy o délce tři a deset kilometrů, starší závodníci si mohou vybrat z tratí dlouhých osmatřicet a osmašedesát kilometrů.

Z důvodu konání této akce bude od pátku 25. dubna od 19:00 hodin do soboty 26. dubna do 12:00 hodin celá Hlavní třída uzavřena. V pátek vpodvečer mohou uzávěry Hlavní třídy využít in-line bruslaři k populárním vyjížďkám.

K pvním jarním cyklistickým akcí patří Porubajk marathon

Trasa 68kilometrového závodu vede přes lesopark kolem porubského koupaliště, přes Skalku, lázně Hýlov a pak údolím potoka Setiny k nejvyššímu bodu závodu (499 m n. m.) v blízkosti Jakubčovic. Odtud se jezdci budou vracet přes Podvihov, Nové Sedlice a Pustou Polom do Poruby. Cíl závodu je v areálu VŠB-TU Ostrava.

Kratší 38kilometrová trasa se odpojí pod Kyjovicemi a zamíří do Pusté Polomi a přes Horní a Dolní Lhotu a Krásné Pole do cíle. „Trasa je mírně kopcovitější, ale není nijak náročná, celkové převýšení na delší trati nepřesáhne osm set metrů," sdělil pořadatel akce Libor Hrdina.

Podrobnější informace k závodům jsou zveřejněny na www.skodabike.cz/ostrava/

Městský obvod Poruba upozorňuje motoristy, že z důvodu konání akcí Večerní jízda na in-line bruslích a Porubajk marathon bude od pátku 25. dubna od 19:00 hodin do soboty 26. dubna do 12:00 hodin celá Hlavní třída uzavřena. Autobusové linky pojedou v době uzávěry po objízdné trase.