Dětské kresby oživily tržnici

7/5 2014

Tradiční tržní místo v Porubě dostalo přívětivější tvář. Žáci ze Základní školy na ulici Karla Pokorného pomalovali zeď tržnice na Nezvalově náměstí.

Dětské kresby oživily tržnici

Stovky Porubanů jsou zvyklí pravidelně nakupovat na tržnici na Nezvalově náměstí. „Prostor tržnice nám přišel šedý a chtěli jsme ho oživit. A nechat pomalovat zeď se ukázalo jako dobrý nápad,“ uvedl místostarosta Petr Mihálik.

Šanci ukázat se dostali žáci ze Základní školy na ulici Karla Pokorného, která se zaměřuje na výtvarnou výchovu. „Zvolili jsme motivy květin, ovoce a zeleniny různých ročních období. Maloval výběr žáků 5.A a 9.A. Ti starší už mají s podobnými věcmi zkušenosti, mladší se učí a jsem ráda, že jsou šikovní,“ řekla učitelka Karla Svobodová, která s kolegyní Martinou Dostálovou na děti dohlížela a občas jim i vypomohla.

Práci žáků ocenil i místostarosta Petr Mihálik. „Chtěl bych jim poděkovat. Odvedli vynikající práci a tržnice teď vypadá úplně jinak. Motivy, které zvolili, vystihují atmosféru místa a nadšeni jsou i prodejci, se kterými jsem se o tom bavil. Všichni oceňují, že místo najednou vypadá příjemněji. Jsem rád, že v Porubě máme tak talentované děti a pokud budou mít zájem, rádi bychom je v budoucnu využili na výzdobu i dalších ploch v Porubě,“ dodal místostarosta.