V Porubě začaly Sportovní hry dříve narozených

13/5 2014

Pět sportovních disciplín absolvují od 13. do 15. května účastníci Sportovních her dříve narozených, které dnes odstartovaly v Ostravě-Porubě. Pro aktivně založené seniory je už po desáté uspořádala porubská radnice. Soutěž je generálkou na mezinárodní sportovní hry, která se letos v srpnu uskuteční v Porubě.  

V Porubě začaly Sportovní hry dříve narozených

„Senioři tvoří v Porubě velmi početnou skupinu, proto pravidelně připravujeme a pořádáme akce, jejichž cílem je zapojení dříve narozených do společenského života. Navíc spousta z nich je stále aktivní a o sport mají obrovský zájem. Jejich fyzička je mnohdy až neuvěřitelná a je nádherné sledovat, jakých výkonů jsou schopni dosáhnout. Přiznám se, že jim občas závidím,“ uvedl místostarosta Jan Dekický s tím, že řada seniorů se her účastní každý rok a někteří soutěží ve dvou i více disciplínách.

Nejúspěšnější sportovci vytvoří tým, který bude obvod reprezentovat na mezinárodních sportovních hrách pro seniory. Ty bude v srpnu pořádat Poruba a senioři si tak budou moci změřit síly se zahraničními sportovci v domácím prostředí. „Jsme rádi, že se mezinárodní hry uskuteční na našem území. Je to pro nás čest a pro seniory to není jen možnost předvést své sportovní výkony, ale také možnost navázat nová přátelství,“ dodal Jan Dekický.

Městský obvod Poruba bude hostit mezinárodní sportovní hry pro seniory už počtvrté. Poprvé se uskutečnily v roce 2002. Jejich iniciátorem bylo slovenské město Košice (městská část Košice-Juh). V průběhu dalších let se her pravidelně účastnili senioři z České republiky, Slovenské republiky a Maďarska, do některých ročníků se zapojily i seniorské týmy z Chorvatska a Polska.