Žáci si vyzkoušeli svatbu nanečisto

27/5 2014

Jak hektické a stresující mohou být přípravy na svatbu i samotný obřad si vyzkoušeli žáci devátých tříd ze Základní školy gen. Zdeňka Škarvady. Pod vedením svých učitelů si připravili svatbu nanečisto, která se uskutečnila v obřadní síni porubské radnice.

Žáci si vyzkoušeli svatbu nanečisto

„Podobnou akci děláme přibližně pět let. Děti se tímto způsobem učí společenskému chování a organizaci nejrůznějších akcí. Připravili si nejenom obřad, ale i hostinu. A svatbu jsme nacvičovali několik týdnů,“ uvedla učitelka Sylva Langrová, která přišla do obřadní síně s 9. C.

Podle třídní učitelky většinou nebývá těžké najít nevěstu s ženichem. „Ti to mají jednoduché, o nic se nemusejí starat a přijdou jen na obřad. Horší je sehnat takové ty dělníky, kteří obstarají všechno okolo,“ dodala s úsměvem pedagožka.

Své ano si před svými spolužáky, kteří sehráli role oddávajícího, svědků i svatebních hostů,  řekli Jakub Homola a Lucie Malá. A i když to byla jen zkouška, oba přiznávají, že byli nervózní. „Při obřadu jsem se necítil úplně v pohodě. Byl jsem tak nervózní, že jsem si popletl i prstýnky. I když to bylo jen jako, nebyla to žádná sranda,“ uvedl Jakub Homola.

Svatební obřad si v obřadní síni vyzkoušeli i žáci dalších devátých tříd Základní školy gen. Zdeňka Škarvady.