Nad Hlavní třídou se vznášely balonky

3/6 2014

Nna Hlavní třídě se v sobotu 31. května konal první ročník ostravského AVON Pochodu proti rakovině prsu. Sešlo se na něm více než tisíc lidí, kteří přišli podpořit nemocné touto zákeřnou chorobou a vypuštěním balonků zavzpomínali na ty, kteří už nejsou mezi námi.

Nad Hlavní třídou se vznášely balonky

Cílem AVON Pochodu je šířit mezi lidmi osvětu o prevenci rakoviny prsu. Na akci vystoupili lékaři i členky sdružení Onko-Amazonky, ženy si na modelu prsu mohly nacvičit samovyšetření a vyzkoušet si, jak si najít v prsu bulku.

„Do Ostravy přijeli lidé z různých měst Moravskoslezského kraje. Setkali jsme se tady se ženami z Karviné, Bohumína nebo Opavy. Jsme rádi, že si tato akce našla cestu k veřejnosti a že máme možnost apelovat na ženy i muže, aby nepodceňovali prevenci," uvedla organizátorka ostravského AVON Pochodu Věra Vaculínová s tím, že akce se zúčastnilo přibližně jedenáct set lidí.

Akci podpořil i městský obvod Poruba a představitelé obce nechyběli ani mezi účastníky pochodu. „Rádi jsme tuto akci podpořili. Myslíme si, že na nebezpečí rakoviny je třeba upozorňovat. A těší nás, že první ostravský AVON Pochod se konal právě v Porubě," řekl místostarosta Jan Dekický.