Nová hřiště už slouží dětem

27/6 2014

V rekordním čase se podařilo postavit na území městského obvodu Poruba devět nových dětských hřišť. Mezi vyhodnocením veřejné zakázky a realizací uběhlo jen několik málo týdnů.

Nová hřiště už slouží dětem

„Chtěli jsme, aby hřiště dětem sloužila už v průběhu prázdnin a to se povedlo. Jsem rád, že dodavatelská firma nám vyšla vstříc a udělala maximum, aby krátký termín stihla,“ řekl místostarosta Petr Mihálik. Nová hřiště vyrostla ve dvorech domů a obsahují houpačky se skluzavkou, kládové houpačky, lavičky a variabilně buď malovací tabule, trojhrazdy nebo pružinová houpadla. Ve dvorní části ulic Větrná a Ľ. Štúra je navíc šesti úhelníková prolézačka. „Vybavení hřišť vycházelo z prostoru, který jsme měli k dispozici. Někde jsme dali jen základní prvky, tam, kde bylo více místa, jsme umístili i další prolézačky,“ poznamenal místostarosta.

Nová hřiště už slouží dětem, ale v následujících měsících dojde ještě k jejich úpravě. „V další fázi bude probíhat odstranění starých kovových prolézaček, opravy stávajících pískovišť a doplnění laviček, na podzim pak ještě provedeme terénní úpravy některých dvorů navezením zeminy a osetím trávou,“ dodal Petr Mihálik.

A kde rodiče a jejich děti nová hřiště najdou? Umístěna jsou ve dvorech ulic Nábřeží SPB a Budovatelská, Nálepkova, Liptaňské náměstí a Hlavní třída, Větrná a Ľ. Štúra, Nálepkova, Panelová a Opavská, Hlavní třída a Školní, Nezvalovo náměstí, Nálepkova a Hlavní třída a na ulicích Oty Synka a Stavební. Na Havlíčkově náměstí došlo k doplnění stávajícího hřiště o dvě kládové houpačky a kolotoč. Na podzim pak bude otevřeno i Rákosníčkovo hřiště, které v Porubě postaví společnost Lidl.