Zastupitelstvo rozhodlo o poskytnutí dotací

5/6 2014

Porubští zastupitelé na svém červnovém zasedání podpořili činnost občanských sdružení, neziskových a příspěvkových organizací. Poskytnuté finance pomohou realizovat projekty z oblasti ochrany životního prostředí, kultury, sportu i volného času a podpoří také činnost zdravotně postižených.

Zastupitelstvo rozhodlo o poskytnutí dotací

„Přispěli jsme například na projekty Zahrada blízká přírodě, Přírodou okolo rybníků nebo Stromy, keře, květiny, součást školní zahrady, které realizují mateřské školy. Finance obdrží také porubská sdružení na letní příměstské a pobytové tábory,“ informoval starosta městského obvodu Lumír Palyza s tím, že dotace poputují i na rekondiční pobyty zdravotně postižených.

Městský obvod rovněž věnuje finanční prostředky na akci Stop Zevling Ostrava, která se uskuteční 28. června ve skateparku u  biskupského gymnázia na ulici Karla Pokorného a ve Sportovním areálu Poruba na Skautské ulici. Cílem akce je zapojit veřejnost do nejrůznějších sportovních aktivit a ukázat lidem, že volný čas lze trávit jinak, než pouhým zevlováním.