Festival věnovaný čaji se nesl v přátelském duchu

14/7 2014

S čaji z různých koutů světa a s jejich přípravou se mohli seznámit návštěvníci Čaj párty Ostrava 2014, která se uskutečnila v neděli 13. července na Havlíčkově náměstí. Kromě nápojů si příchozí mohli vychutnat také vystoupení hudebníků.

Festival věnovaný čaji se nesl v přátelském duchu

Na festivalu se sešli lidé, kteří se věnují přípravě čajů profesionálně, milovníci čajů, kteří nedají dopustit na čajové obřady, i ti, které na Havlíčkovo náměstí přilákala jen zvědavost. „Do čajoven nechodím a jsem příjemně překvapená, z kolika čajů a exotických pochutin si můžeme vybrat. Navíc jsme se tady setkali s přáteli a strávili jsme spolu příjemné odpoledne,“ svěřila se paní Andrea, kterou na akci doprovázel manžel. „Mám raději kávu, a tak mě potěšilo, že ji nabízeli i na čajovém festivalu. Viděl jsem tu i nabídku ovocných nápojů. Je dobře, že organizátoři mysleli i na nás, co dáváme přednost jinému pití než čaji,“ ocenil párty pod širým nebem pan Petr.

Návštěvníci si kromě rozmanitosti různých chutí nápojů z Asie, Afriky a Evropy mohli vychutnat i hudební a taneční vystoupení.