Senioři mají šikovné ruce

17/7 2014

Už pošesté se senioři z Centra denních služeb působícím při Centru sociálních služeb Poruba zúčastnili celostátní výstavy Šikovné ruce našich seniorů – pro radost a potěšení, která se letos konala v polovině června na výstavišti v Lysé nad Labem. Za své výrobky zde získali ocenění v kategorii ruční práce.

Senioři mají šikovné ruce

Soutěž je určena všem seniorům, kteří se věnují nejrůznějším aktivitám – tvoří výrobky rozličnými technikami, píší, fotografují nebo se zabývají počítačovými prezentacemi. Nejvíce výtvorů se každoročně sejde v kategorii ruční práce. „Do soutěže jsme zaslali obraz stromu s ptáčky, který naši senioři vytvořili z několika druhů materiálu, a netrpělivě jsme čekali na hodnocení poroty. Měli jsme velkou radost, když jsme se dozvěděli, že klienti našeho centra v soutěži uspěli,“ uvedla pečovatelka Marcela Žáková s tím, že hlavním cílem soutěžní výstavy je podpořit aktivity seniorů a představit jejich práce veřejnosti. „Pamětní list, keramické slunce i medaile seniory v jejich činnosti velmi povzbudila a už teď přemýšlejí, co budou společně vyrábět v příštím roce,“ doplnila pečovatelka.

Soutěž Šikovné ruce našich seniorů – pro radost a potěšení vyhlašuje Centrum sociálních a zdravotních služeb Poděbrady. Letošní patnáctý ročník nabídl návštěvníkům více než tři a půl tisíce exponátů, které senioři vytvořili během posledního roku z různých materiálů nejrůznějšími technikami. K vidění tak byly například malby, práce ze dřeva nebo z kovu či vyšívané a pletené výrobky.