Hlavní třída přivítá cyklistický memoriál

18/8 2014

Druhá polovina srpna je na Hlavní třídě ve znamení sportu. Po premiérovém ročníku in-line maratonu se lidé mohou těšit na tradiční cyklistický Memoriál Jana Veselého, který se uskuteční v sobotu 23. srpna.

Hlavní třída přivítá cyklistický memoriál

„Už tradičně se bude závodit celý den ve všech věkových kategoriích, ti nejlepší vyrazí na trať v 19:00 hodin. Memoriál je specifický tím, že je to jediný cyklistický závod u nás, který se jezdí večer. Je to atraktivní pro diváky i jezdce, kteří nemají příliš možností závodit v tak pozdních hodinách,“ uvedl ředitel závodu Vítězslav Dostál. Memoriál se jede jako Český pohár mládeže a žen a jako součást Slezského poháru amatérských cyklistů. „Na startu by ani letos neměly chybět nejlepší české týmy, pravidelně jezdí i cyklisté z Polska a Slovenska a rádi bychom přilákali i české jezdce závodící v zahraničí. Třeba talentovaného mladíka Josefa Černého z Ostravy, který loni jel ve žlutém dresu i jednu etapu závodu nejvyšší série Pro Tour Kolem Trentina. Snad se podaří jeho start domluvit,“ doplnil Dostál.

Partnerem akce je i městský obvod Poruba. „Cyklistická kriteria na uzavřených okruzích nejsou u nás příliš častá a jsme rádi, že můžeme závodníkům nabídnout tak specifický závod. Na akci se podílíme od jejího počátku a věřím, že i letošní ročník přispěje k propagaci cyklistiky, která se díky úspěchům českých závodníků z posledních let těší stále větší popularitě. Třeba se na startu objeví i závodníci, kteří za pár let budou sbírat podobné úspěchy jako Kreuziger, König či Štybar,“ řekl místostarosta Jan Dekický.

V předvečer memoriálu, 22. srpna, se uskuteční tradiční večerní bruslení pro veřejnost. Tentokrát se ponese ve stylu Oldschool party.

Městský obvod Poruba upozorňuje motoristy, že z důvodu konání večerního bruslení a Memoriálu Jana Veselého bude od pátku 22. srpna od 19:00 hodin do soboty 23. srpna do 23:00 hodin uzavřena celá Hlavní třída. Autobusové linky pojedou v době uzávěry po objízdné trase.