In-line maraton bude mít v Porubě premiéru

11/8 2014

Poruba je místem zasvěceným in-line bruslení. Každý měsíc se na Hlavní třídě koná bruslení pro veřejnost a porubský bulvár je i dějištěm jednoho z podniků světového poháru v tomto atraktivním sportu. Okruh na Hlavní třídě je mezi bruslaři natolik oblíbený, že si tam v polovině srpna dají sraz i in-line maratonci. Závod Ostrava Inline 12/24 h. se uskuteční16. a17. srpna.

In-line maraton bude mít v Porubě premiéru

„Trať, na které se jezdí světový pohár, je natolik krásná a oblíbená, že by byla škoda ji nevyužít i pro další akce. Proto jsme se na ní rozhodli uspořádat vytrvalostní závod na dvanáct a čtyřiadvacet hodin,“ uvedl organizátor akce Martin Plecitý.

Celodenní závod i ten poloviční se pojede v několika kategoriích, na start se postaví jednotlivci, dvojice i týmy. Jediným omezením je věk závodníků. „Nejnižší věk pro dvanáctihodinovku je dvanáct let s tím, že od deseti hodin v noci mohou jezdit jen ti, kterým bylo šestnáct a více. A šestnáct let je pak nejnižší věk pro čtyřiadvacetihodinový závod,“ poznamenal Plecitý. Vítězem se stane ten, kdo v daném časovém období ujede nejvíce okruhů.

Partnerem všech inlineových akcí na Hlavní třídě je i městský obvod Poruba. „Bruslení je dynamický sport, který má stále více fanoušků a aktivních vyznavačů. Jsme rádi, že právě Poruba se stává centrem tohoto sportu nejenom v našem regionu. Pravidelné večerní jízdy jsou velmi oblíbené, světový pohár má každoročně vynikající atmosféru. Teď se podařilo navíc připravit další akci, která je výzvou všem vytrvalcům. Věřím, že i tento závod si najde v kalendáři sportovců stabilní místo a postupně se z něj stane tradice, která bude lákat  bruslaře z celé republiky,“ řekl místostarosta Jan Dekický.

Oba závody odstartují v sobotu 16. srpna ve 14:00 hodin. Vyhlášení vítězů se uskuteční kolem třetí hodiny nedělního odpoledne. Pro závodníky bude připraveno veškeré zázemí, bližší informace o akci najdou zájemci na stránkách www.lifeinline.cz.

Městský obvod Poruba upozorňuje motoristy, že z důvodu konání akce Ostrava Inline 12/24 h. bude od soboty 16. srpna od 10:00 hodin do neděle 17. srpna do 18:00 hodin uzavřena celá Hlavní třída. Autobusové linky pojedou v době uzávěry po objízdné trase.